Od sutra do petka u bioskopu trebinjskog Kulturnog centra na programu su dva filma, animirani film “Zootropolis” i domaća komedija “Braća po babine linije”.

 

Projekcije animiranog filma “Zootropolis” su planirane za 17 časova od 23. do 25. marta, dok će projekcije filma “Braća po babine linije” biti na programu istim danima od 19 i 21 čas.

 

“Zootropola” je grad kakav još niste vidjeli. U njemu žive sve životinje od najmanje do najveće i što je najvažnije mogu biti što god požele. U “Zootropoli živi moderno civilizovano društvo, životinje hodaju na dvije noge i odijevaju se za posao…

zootropolis-latest-poster

Od autora najgledanijeg televizijskog programa na našim prostorima, reditelja i scenariste Radoša Bajića, ovog proleća u bioskope stiže komedija “Braća po babine linije”.

U živote glavnih junaka, čuvenih Petlovčana – Radašina i Milašina (Radoš Bajić i Milorad Mandić Manda), jednoga dana stiže isto pismo, upućeno svakom ponaosob. Oni, vođeni snom o lepšem životu i rešenju svih problema, shodno instrukcijama koje su dobili u pismu – kreću iz Petlovca na put… samo oni znaju gde – i koji.

Umesto da stignu do Beograda gde ih čeka daleki rođak iz Australije, “Radašin će zalutati sa tajanstvenom plavušom (Jelena Gavrilović) u gorostasnim planinama u kojima riču medvedi”, a Milašin će “umesto da pre Radašina stigne do blaga koje ga čeka, zaglaviti u selo Vranovo, na planini Sokolovica, sa koje puca vidik na zonu bezbednosti, gde šiptarski dronovi svaki dan izviđaju ono malo Srba koji su tu ostali”.

 

HP, mart 2016.