Trgovački lanac “Bingo” iz Tuzle 17. decembra prošle godine preuzeo je vlasništvo nad preduzećem CDEB Sarajevo, koje je bilo u vlasništvu 24 maloprodajna objekta “Interex” širom Bosne i Hercegovine.

Po obavljenoj transakciji “Bingo” je nastavio sa aktivnostima oko uključivanja pomenutih objekata u njihovu maloprodajnu mrežu, a od mjeseca februara kreće i sa promjenom izgleda samih objekata kako bi ih u potpunosti prilagodio svom načinu poslovanja, saznaje Hercegovina Promo u ovom trgovačkom gigantu. Po najavama trebinjski objekat bi na red trebao doći do sredine ovog mjeseca, kada će osim vizuelnog izgleda kupci moći da očekuju brojne povoljnosti i sniženja.

Podsjećanja radi, preduzeće “Bingo” je tokom prošle godine kupilo zemljište na prostoru bivše kasarne u Trebinju, a iako je lokalna administracija mnogo puta najavljivala otvaranje velikog trgovačkog centra ove kompanije do toga nije došlo u 2014. godini. Ostaje da se vidi kakvi su planovi vlasnika ovog giganta, Senada Džambića, kada je u pitanju izgradnja drugog objekta u gradu na Trebišnjici.

“Bingo” je prepoznatljiv u svom poslovanju po značajnom broju velikih objekata u kojima je mogući naći širok asortiman robe široke potrošnje, namještaja, bijele tehnike, kao i prehrambenih artikala po cijenama koje su među najnižim u BiH.

 

Hercegovina Promo, januar 2015.