Službi za zapošljavanje Kantona Sarajevo od početka epidemije virusa korona prijavilo se 3.598 osoba, izjavila je danas u Sarajevu komandandant kantonalnog Kriznog štaba Nihada Glamoč.

Glamočeva je na onlajn konferenciji za novinare rekla da se tokom jučerašnjeg dana Službi za zapošljavanje prijavilo 268 osoba.

Prema njenim riječima, na osnovu naredbe federalnog Ministarstva zdravstva, koje je izdalo 60 rješenja o prekidu karantina, danas je Studentski dom Bjelave napustilo 45 osoba, a u nedjelju, 19. aprila, 15 osoba.

Glamočeva je navela da je juče za novih 16 lica izdata mjera karantina, te da su ona sa graničnih prelaza BiH smještena u dom na Bjelavama.

Predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav rekla je da je juče u ovom kantonu testirano 136 osoba, od kojih je pozitivno osam, odnosno četiri su nova oboljela, a četiri retestirana.

Prema njenim riječima, na Klinici za plućne bolesti “Podhrastovi” hospitalizovano je 11 lica, na reaspratorima nije nijedno.

Pilav je rekla da je u Kantonu Sarajevo na virus korona testirano 2.305 osoba, 118 je pozitivnih, a preminulo je šest osoba.

 

 

Izvor: SrpskaInfo