Раднице добојске текстилне фирме “Тренд-текс”, које шију у бившим погонима “Новотекса” у Требињу, обуставиле су данас производњу солидаришуци се са двадесетак колегиница којима је уручено рјешење о отказу, преноси Срна.

 
Раднице кажу да су огорчене одлуком руководства и да су свјесне да и њима сваког дана може стићи рјешење о отказу.

Неке од радница које су добиле отказ тврде да су са посла отпуштене јер нису испуниле норму која се стално повећава, па је немогуће постићи, упркос њиховим способностима јер у текстилној производњи раде и по 40 година.

Технички директор фирме Едина Огрић није жељела да даје изјаве новинарима.

Према незваничним сазнањима, руководство фирме пријавило је новинаре да су неовлаштено ушли у круг бившег “Новотекса” због чега је дошла и полиција.

Руководство је новинарима поручило да напусте круг предузећа, док су раднице остале испред улаза фирме.

Директор “Тренд-текса” Денијел Козличић рекао је у априлу ове године да је фирма још 2012. године показала интерес за ширење на овом подручју закупивши дио “Новотекса”.

Он је рекао да комплетну производњу извозе на европско тржиште и остварују девизни прилив веци од два и по милиона КМ на годишњем нивоу.

Власник фирме “Тренд-текс” Шућко Хаџијакуповић тада је истакао да је лични доходак у овој фирми већи од 400 КМ, а да раднице које раде за машинама примају и 700 КМ.

Раднице које су данас ступиле у штрајк наводе да су им мјесечна примања од 300 до 700 КМ.

 

Извор: Срна