Nakon 45 godina centar Trebinja zablistaće u  novom  ruhu.  Biće obnovljene sve zgrade u užem gradskom jezgru, a iz budžeta je za ove namjene izdvojeno 100 hiljada maraka.

 

 

“U prvom redu saniraćemo zgrade koje su u vlasništvu grada Trebinja, a onda ćemo zajedno uz saglasnost sa etažnim vlasnicima ili vlasnicima objekata čiji se stambeni prostori nalaze u samom centru grada dogovoriti i napravili smo pravila po kojima ćemo pomoći i njima”, rekao je Slavko Vučurević, gradonačelnik Trebinja.

Grad će platiti pola – ostatak novca izdvojiće  vlasnici  stanbenih objekata. Spiskovi se prave, zainteresovanih mnogo. Inicijativu svi pozdravljaju. Ipak, stanari poručuju da je 100 hiljada malo za obnovu svih fasada u strogom centru, a poručuju i da bi grad ubuduće trebalo da glavnu ulicu stavi pod svoju zaštitu.

“Inicijativa je dobra. Pedeset odsto hajde da, možda bi bilo dobro, ipak je ovo Glavna ulica, centar Trebinja, nešto kao Stradun u Dubrovniku ili Knez Mihailova u Beogradu i mislim da je trebala cijela ulica da bude pod zaštitom grada”, rekla je stanar Irena Čučković.

“Kuće su dosta oronule, pogotovo na Glavnoj ulici, a svi nisu u mogućnosti da to poprave, pa možda bi dobro došlo”, rekao je stanar Branko Butulija.

Prve skele već su postavljene, a uskoro počinje i popločavanje Starog grada, i osvjetljavanje Brankovića kule.  Sve u cilju bolje turističke ponude u Trebinju kaže gradonačelnik Slavko Vučurević.

 

Izvor: atvbl.com