Izvor: Srna

Stipendije za studije u inostranstvu za 2013. godinu dobiće 73 studenta prvog, drugog i trećeg ciklusa, u ukupnom iznosu od 186.000 KM, prema preliminarnim listama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Od 135 prijavljenih studenata, 73 su dobili stipendije, 49 nije ispunjavalo uslove konkursa, dok je 13 studenata ispunjavalo uslove, ali su bili ispod crte, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da se studentima prvog ciklusa dodijeli 28 stipendija u iznosu od 2.000 KM po studentu, 10 stipendija studentima drugog ciklusa u iznosu od 2.500 KM i 35 stipendija studentima trećeg ciklusa studija u inostranstvu u iznosu od 3.000 KM jednokratno.

Studenti koji su konkurisali za stipendije studija u inostranstvu imaju pravo da upute prigovor Ministarstvu prosvjete i kulture do 3. januara iduće godine godine.

Nakon razmatranja prigovora, Komisija za stipendije predložiće konačnu rang-listu stipendista studija u inostranstvu.

Preliminarna lista stipendista dostupna je na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net – na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.