Povodom Dana oslobođenja Trebinja u znak sjećanja na datum kada je prije 101 godinu oslobođen ovaj grad u Prvom svjetskom ratu, danas je održana svečana sjednica Skupštine grada.

Najveće priznanje Povelja grada uručeno je nekadašnjem predsjedniku opštine Trebinje i dugogodišnjem direktoru HET Radu Runjevcu za zasluge u razvoju grad.

Runjevac je poručio da se sve radilo složno, da nije bilo nadmudrivanja niti afera i pozvao aktuelne političare da bez obzira na stranku kojoj pripadaju ne zaborave na slogu kada je riječ o najvažnijim pitanjima za građane.

Zahvalnice za humanitarni rad su dodjeljene Miholjki Janković, predsjednici Udruženja „Sonata“, Petru Aleksiću, košarkaškom treneru i posthumno Jeleni Odavić bivšoj predsjednici Kola srpskih sestara.

Postuhmno za doprinos u odbrambeno-otadžbinskom ratu i doprinos u bezbjednosti građana zahvalnica je dodjeljenja i Radenku Parežaninu, bivšem pripadniku PU Trebinje.

 

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

– Grad Trebinje je u ovoj godini, i pored niza problema, uspio da sačuva sve parametre lokalne stabilnosti, nastavljući sa realizacijom više od 30 socijalnih programa i planiranm investicijama – rekao je gradoančelnik Trebinja Mirko Ćurić na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine grada.

Podsjećajući na olujno nevrijeme početkom godine,koje je nanijelo veliku materijalnu štetu u Trebinju, kao i gubitke od preko 30 miliona KM, nastale nakon havarije u HE Plat, a na koje se računalo u ovogodišenjm gradskom budžetu, Ćurić je rekao da i pored ta dva velika problema, funkcionisanje grada nije dovedeno u pitanje.

Odbornicima i gostima obratio se i ratni predsjednik Skupštine opštine Trebinje Božidar Vučurević.

Dubravka Čolović

Izvor:Srpka info