Izvor: Grad Trebinje / M.K.

Centar za održivi razvoj i ekologiju CORIE i JU Dom mladih iz Trebinja organizovali su sinoć u holu Doma mladih izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana planina, 11. decembra. Na izložbi pod nazivom „Planine – ključ za održivu budućnost!“ učestvovali su autori iz 8 zemalja.

Izložbu je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Gradske uprave, Zoran Milošević koji je pozdravio prisutne i podsjetio na značaj kada je Skupština UN proglasila 11. decembar danom planina s namjerom da se na globalnom nivou utiče na svijest ljudi o zaštiti planina.

„Ovo je jedna u nizu kulturnih manifestacija po kojoj je Trebinje postalo prepoznatljiv grad. Za Trebinje se veže i odrednica da je grad kulture i s tim u vezi Grad Trebinje će ovakvim i sličnim manifestacijama dati podršku“, rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Povodom obilježavanja Dana planina iz organizacije CORIE kažu da je cilje izložbe da se savjesnim ponašanjem doprinese da svijet bude čisto i primjereno mjesto za život.