Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је данас у Бањалуци награде најбољим ученицима основних школа који су учествовали на литерарном и ликовном конкурсу поводом обиљежавања 25 година постојања и рада Народне скупштине.

На литерарном конкурсу највише оцјене је добила ученица шестог разреда Основне школе “Јован Цвијић” из Зворника Николина Милошевић, а на ликовном конкурсу прва је била група ученика осмог разреда Основне школе “Свети Сава” из Билеће, коју су чинили Милица Леро, Елена Табаковић, Дајана Самарџић и Сара Јањушевић.

hp-media-group-logo

Честитајући награђеним ученицима и њиховим наставницима, Чубриловић је рекао да је обиљежавање јубилеја Народне скупштине почело 26. октобра на годишњицу оснивања Скупштине српског народа у БиХ.

– Веома је важно да су ученици и наставници основних школа били укључени у обиљежавање јубилеја Народне скупштине која као највиши уставотворни, законодавни и представнички дом манифестује вољу свих грађана Српске. Поносни смо на чињеницу да су 1.023 ученика написали литерарни рад, као и на 723 ученика који су учествовали на ликовном конкурсу. Сви су заслужили похвале – рекао је Чубриловић новинарима након пријема за ученике.

Он је додао да је Народна скупштина гаранција опстанка Срба у БиХ, те да ће активности поводом обиљежавања јубилеја трајати до 9. јануара наредне године, када ће се свечано обиљежити Дан Републике Српске.

Николина Милошевић рекла је новинарима да је срећна што је освојила прво мјесто и први пут боравила у Народној скупштини Републике Српске.

– Славимо, славимо овај диван дан, скупштини је народној рођендан. Из Сарајева, преко Пала, па коначно у Бањалуци стала, велику зграду оформила, многе проблеме ријешила. Једнога дана када порастем можда и мене овласте да представљам народну вољу за Српску нову и бољу – одрецитовала је Милошевићева новинарима.

Милица Леро је истакла да су побједничким радом на ликовном конкурсу настојали да дочарају рођендан Народне скупштине.

Ликовни и литерарни конкурс расписао је и спровео Републички предагошки завод у име Секретаријата Одбора за обиљежавање 25 година постојања Народне скупштине.

Награде на конкурсу, који је трајао од 1. септембра до 1. октобра, биле су по 500 КМ за прво мјесто, по 300 КМ за друго и по 150 КМ за треће мјесто.

Ликовни радови се могу погледати у изложбеном дијелу Народне скупштине.

Извор: РТРС/СРНА