Jedan od najpopularnijih hrvatskih vokala Toni Cetinski održaće 18. aprila u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” u Trebinju koncert, kojim će započeti njegova bosanskohercegovačka turneja pod nazivom “Opet si pobijedila”. Ovo je prvi put od okončanja ratnih dešavanjada će veliki javni nastup u Trebinju imati neka zvijezda iz Hrvatske.

Toni Cetinski je, zajedno sa predstavnicima koncertne agencije “Front stage”, koja je organizator turneje, posjetio proteklog vikenda Trebinje te u bašti hotela “Platani” tim povodom imao i konferenciju za novinare, istakavši da mu je posebno drago što će upravo u ovom gradu početi BH turneju.

Iako nije bilo nekog posebnog razloga da u Trebinju započnemo turneju, drago mi je da je to ovaj grad, čijim sam izgledom, rijekom, prirodom i ljudima oduševljen, pa očekujem isto tako dobar koncert i provod u aprilu“, rekao je na pres konferenciji Cetinski, a prenose Nezavisne novine. Pjevač se oglasio 15.marta i na svojoj službenoj facebook stranici, kako kaže “ponosnom” objavom još jednog grada u njegovoj turneji.

Anthony (Tony) Cetinski rođen je u Puli 1969. godine, a muzikom se bavi od svoje petnaeste godine. Omiljeni instrument mu je klavir, a svira još i bubnjeve i bas gitaru. Njegova karijera kreće uzlaznom putanjom preseljenjem u Zagreb 1991. godine, a već 1994. je sa svojih 25 godina predstavljao Hrvatsku na Eurosongu, dok je 1996. godine dobio nagradu „Porin” za hit godine za jednu od svojih najboljih pjesama „23. prosinac”. Ostala je upamćena i njegova duetska pjesma sa Tošetom Proeskim „Lagala nas mala”, kao i hitovi “Onaj ko te ljubi sretan je”, “Zbog nje”, kao i naslovna ove njegove turneje “Opet si pobjedila” koju nerijetko čujete sa talasa radio stanica širom bivše Jugoslavije.

Nema malo manje ili malo više otvorenoga srca, ili dođi sa otvorenim srcem ili budi kući, tako da i ja uvijek jednako iskreno nastupam, pjesmama sa ljubavnom tematikom, što je nešto što je nepresušno, nešto što objedinjuje sve mlade i sve ljude koje razmišljaju o ljubavi kao nečem lijepom i pozitivnom“, rekao je Cetinski osvrnuvši se da je prvi put u Trebinju. Kaže da i trebinjska publika, poput onih sa njegovih ranijih koncerata, pored pop i rok muzike, može očekivati i neku ozbiljnu ariju koju on vrlo često zna otpjevati na koncertu, pišu “Nezavisne”. Nema u planu da na koncert dovodi goste jer misli da je njegov repertoar više nego dovoljan za odličnu koncertnu zabavu, u koju uopšte ne sumnjamo.

Ovo je izvanredna promocija grada Trebinja, koji poslije mnogo vremena konačno u lijepom svijetlu šalje poruku regiji da zajedno sa svojim stanovnicima ima volje i snage da ugosti istinske zvijezde, bilo sa kog prostora one dolazile. Dobrodošlicu Toniju Cetinskom poželio je i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević koji je izrazio nadu da će ovo biti samo uvod u niz budućih koncerata koje će hrvatske i druge zvijezde održati u ovom gradu.

Cijene karata još nisu određene, ali kako nezvanično saznaje naš portal one sigurno neće prelaziti 15 KM, a domaći organizatori pokušavaju da obezbjede cijenu od 10 KM što bi sigurno bilo jako primamljivo. Konačni sud o cijeni će dati agencija “Front stage”, koja je organizator turneje.

Mi uz nadu da će koncert biti adekvatno ispromovisan u regiji, 18. aprila u Trebinju možemo očekivati i brojne goste iz Herceg Novog, Dubrovnika, Nikšića ali i Mostara i Čapljine, jer po dosadašnjim najavama Trebinje je jedina hercegovačka stanica Tonijeve BH-turneje.

U svakom slučaju lijep povod za druženje u aprilu. Nadamo se da će publika napuniti dvoranu i svojim odzivom podržati “neke nove vjetrove” koji lagano struje Trebinjem.

 

Dio atmosfere sa koncerta Tonija Cetinskog u zagrebačkoj Areni: