Klub vodenih sportova Leotar učestvovao je juče nadesetom Međunarodnom plivačkom mitingu  “Novi Grad 2019” na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu.

Takmičenje na „Otoci“ održano je na 25-metarskom bazenu u sedam starosnih kategorija. Učešće, na ovogodišnjem Kupu Novi Grad,  je uzelo  464 plivača iz 29 klubova sa prostora Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

KVS Leotar na takmičenju u Sarajevu učestvovao je sa dvanaest  plivača, Ana Maksimović (2011), Igor Kundačina (2008), Risto Popovac (2008), Filip Tasovac  (2008), Iva Maksimović (2007), Ognjen Ćurić (2007), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005), Filip Piljević (2005),  Jovan Vukoje (2005), Kristina Piljević (2003) i Uroš Kundačina (2000).

Trebinjski plivači predstavili su se u odlično, plivajući svoje lične rekorde. Od 29 klubova plivači KVS Leotar po statistici osvojenih medalja su zauzeli 10. mjesto i po ovoj statistici KVS Leotar  je bio najuspješniji klub od sedam klubova sa prostora Republike Srepske.

Od plivača KVS Leotar na Olimpijskom bazenu “Otoka”, po osvojenim medaljama, posebno su se istakli Uroš Kundačina sa četri osvojene medalje i Helena Lakić sa dvije osvojene medalje. Uroš se okitio zlatom u disciplini 100 metara prsno, srebrene medalje osvojio je u disciplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin, dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 100m mješovito. Helena Lakić osvojila je zlato na 50 metara leđno, dok je u duplo dužoj disciplini osvojila srebrenu medalju. Pored osvajača medalja i ostali plivači KVS Leotar na Otoci su plivali u svom najboljem izdanju i nastavili sa napretkom u svojim disciplinama i rezultatima.

“Pohvalio bih nastup svih naših plivača na ovogodišnjem jubilarnom Kupu „Novi Grad“. Plivali su svoje lične rekorde, a pred njima su do kraja godine još par iskušenja u vidu takmičenja kao i nastavak treninga na zatvorenom bazenu Grada Sunca. Siguran sam da će i na predstojećim takmičenjima naši plivači postizati svoje lične rekorde i donijeti nova odličja u naš grad”,  ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

 

HP, decembar 2019.