Novak Đoković odlučio je da svu zaradu sa novootvorenog zvaničnog “onlajn šopa” za prodaju njegove opreme preusmjeri na račun fondacije za pomoć djeci Srbije.

“Čvrsto vjerujem da svi možemo da budemo društveno odgovorni, a pritom i uspješni u poslu kojim se bavimo. Zato i biram da podržim programe i kompanije koje se odužuju društvu i okružujem se ljudima koji dijele moje mišljenje”, napisao je Đoković u blogu na sajtu fondacije.

Fondacija “Novak Đoković” je fokusirana na značaj obrazovanja djece, trudeći se da pomogne mališanima da ostvare svoje snove, i dajući im slobodu i pravo da se igraju, razvijaju i rastu u stimulativnom okruženju.

“Možemo zajedno da udružimo napore da se djeci u Srbiji omogući ljepše i bezbrižnije djetinjstvo. Lično biću veoma srećan da vidim da nosite majice, kačketa i druge stvari sa mojim imenom i imenom moje fondacije, znajući da je podrška koju pružate meni takođe pomogla i nekom djetetu”, napisao je Đoković u blogu na sajtu fondacije.

Srpski teniser dodao je da kao budući otac želi da njegovo dijete bude ponosno na tatu.

“Želim da moje dijete bude ponosno na mene, ne samo zato što udaram žutu lopticu bolje od protivnika, nego i zato što što koristim svoje ime i vrijeme da promovišem dobre vrijednosti. Volio bih da me ljudi znaju kao nekoga ko želi da pomogne djeci da žive bolje živote kroz kvalitetno obrazovanje. Čvrsto vjerujem da svi možemo da budemo društveno odgovorni, a pritom i uspejšni u poslu kojim se bavimo”, poručio je Đoković.

Izvor: eTrafika