Српски тенисер Новак Ђоковић савладо је Доминика Тима у првом мечу завршног турнира у Лондону резултатом 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.

Већ од старта дуела је Новак показао да је у много бољем стању него што је то био случај у Паризу. Ударци су му били оштрији, прецизнији и реакција после сваког поена је постојала, било да је добијен или изгубљен поен.

hp-media-group-logoГемови на сервис Аустријанца су углавном били дужи, Новак је тражио шансу, пропустио и брејк лопту у четвртом гему, али се његов ривал није предавао већ је показао да му је мјесто међу осморицом најбољих. Први мали пад је српски ас имао у 11. гему када је дао шансу противнику да му одузме сервис. Извукао се из те ситуације, а затим су обојица добро сервирали па је сет отишао у тај-брејк.

Аустријанац је боље кренуо и повео са 2:0. Новак се вратио и изједначио, а онда у петом поену одиграо преспоро, Тим то “прочитао”, а Србин чак ни бацањем у стилу свог тренера није успио да дохвати лоптицу. Доминик је добро сервирао, Новак био половичан затим па је његов ривал повео са 6:3. Направио је Тим затим двије дупле сервис грешке и вратио Србина у игру (6:5). Бекхенд аустријског играча је завршио у мрежи, па је на промјени страна резултат био неријешен (6:6). Мрежа је затим помогла Тиму. Одлично је Новак сервирао и изашао напред, али је лоптица докачила врх мреже и тако “доделила” поен Доминику. Поклон је одмах вратио форхендом који је отишао далеко у аут. После пет сет лоти које је пропустио, ред је дошао на Новака, али је Тим успио да се извуче из незгодне ситуације. Све што је пропустио раније је надокнадио пар минута касније када је шесту сет лопту реализовао и повео (12:10).

Одмах на старту другог сета је Новак урадио оно што му није полазило за руком у првом – направио је брејк, а затим га и потврдио. Идентичну ствар је урадио у наредна четири гема, па је на семафору брзо стајало 6:0!

Послије више од 20 минута је Тим дошао до гема, повео је на старту трећег сета (1:0). Није то имало никакав утицај на Новака који је наставио да црта по терену, да погађа оно што замисли, а као награда за то је прво стигао брејк, а затим и његова потврда (3:1). До краја меча је српски репрезентативац направио још један брејк и дошао до побједе – 6:2.

Извор: Новости