WhatsApp u svojoj novoj nadogradnji 2.12.535 ponovno donosi promjene kojima će konkurenciju ostaviti iza sebe i koje će se, vjerovatno svidjeti većini korisnika.

 

 

Od sada svoj tekst možete formatirati unutar aplikacije. Tako slova sada mogu biti podebljana ili ukošena (italic). Sve što morate da uradite jeste da stavite željeni tekst između zvjezdica (*) kako biste ga boldirali ili između crtica (_) ako želite da ga ukosite.

 

Osim toga tako uređeni tekst primalac poruke će vidjeti i u notifikacijama koje dobija. Osim uređivanja teksta, moguće je slati i pregledati dokumente iz Google Drivea i Microsoft OneNotea, kao i PDF, Word dokument, tablice ili prezentacije.

 

Neke od ovih novih funkcija dostupne su i na starijim verzijama WhatsAppa, ali ako želite da ih koristite sve moraćete da skinete navedenu, najnoviju verziju. Sitne promjene napravljene su i na izgledu profila korisnika pa tako sada telefonski broj više nije vidljiv u dijelu koji zauzimaju osnovne informacije korisnika, piše Androidpolice.

Izvor: Nezavisne novine