Poreska uprava RS pustila je u rad novu uslugu “Android mobilnu ePURS aplikaciju” i na taj način omogućila poreskim obveznicima da putem svojih android mobilnih uređaja na vrlo jednostavan i brz način pristupe svojim poreskim evidencijama.

 

Korištenjem ove mobilne aplikacije, oni mogu da pregledaju svoje poreske evidencije i dobiju potrebne instrukcije – kako i kada da izvrše svoje obaveze i uplate, zatim da imaju jasan uvid u istoriju svojih zaposlenja, ali i da jednostavno dođu do informacije o svojim prijavljenim platama. Pored toga, ova nova mobilna aplikacija je omogućila i da korisnik može da pregleda svoje račune za porez na nepokretnosti i ima mogućnost da račune preuzima elektronskim putem.

 

Može i da pregleda podatke o prijavama svojih radnika u sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, ali i da provjeri da li je fiskalna kasa poslala podatke u Poresku upravu, ako je riječ o preduzetniku ili pravnom licu. Takođe, korisnicima ove aplikacije dostupne su i potrebne instrukcije za prijavljivanje i plaćanje obaveza – navodi se u saopštenju PURS.

 

Korištenje i preuzimanje ove Android aplikacije u potpunosti je besplatno.

 

Izvor: Srpska info