U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas poslije podne očekuje se nova promjena vremena i nove padavine, kiša u nižim, a snijeg u višim predjelima.

Tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima i sa blagim porastom temperature vazduha, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Naoblačenje poslije podne dolazi sa sjeverozapada, a do večeri će se premještati prema centralnim dijelovima i na istok. Kiša će prvo početi da pada na sjeveru i sjeverozapadu, a zatim snijegim u brdima i planinama u centralnim krajevima.

Uveče i prema noći padavine će se premještati južnije i istočnije.

Na sjeveru će duvati slab do umjeren zapadni vjetar, a na jugu istočni i sjeveroistočni. Od podneva će vjetar jačati.

Najviša dnevna temperatura vazduha od sedam do 11, na sjeveroistoku i krajnjem zapadu lokalno do 13, koliko se očekuje i na jugu. U višim predjelima biće hladnije.

Istočni Drvar jutros je bio najhladniji sa minus šest stepeni koliko je izmjereno u 7.00 časova, te Sokolac, Kupres i Drinić sa minus pet, Drvar minus četiri.

Na Han Pijesku, Čemernu i Ivan-sedlu izmjerena su minus tri stepena, u Kalinoviku i Bugojnu minus dva, Sarajevo, Bihać, Livno, Zenica i Šipovu minus jedan, a nula stepeni u Mrkonjić Gradu, Ribniku, Jajcu, Tuzli.

U Banjaluci, Prijedoru, Doboju, u Kneževu, Novom Gradu, Srebrenici, Gacku i na Mrakovici bio jedan stepen, Foči, Rudom i Bileći dva, u Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, Srpcu i Mlječanici tri, Trebinju, Gradišci, Stolac i Gradačac četiri, LJubinju pet i Mostaru šest stepeni Celzijusovih.

Na Han Pijesku jutros u 7.00 časova izmjerena je visina snijega od 107 centimetara, na Čemernu 95, u Istočnom Drvaru 53, Kalinoviku 50, Kneževu 33, na Mrakovici 26, u Srebrenici i Gacku 18, a na Sokocu 16 centimetara.

Izvor: Srna/ Nezavisne novine