Glavni grad Srbije je najposjećenija prijestonica u regionu, sto hiljada ljudi slavi na otvorenom.

Beograd je u ovom trenutku najposećenija prijestonica u regionu i imaće najbolji doček Nove godine u regionu, najavili su predstavnici Grada Beograda.

Uprkos hladnom ali sunčanom vremenu na ulicama vlada prava novogodišnja atmosfera. Veliki broj građana je u društvu članova porodica i prijatelja izašao u novogodišnju kupovinu.

Na glavnom šetalištu u Knez Mihajlovoj ulici je veliki broj gostiju iz inostranstva, uglavnom iz zemalja okruženja. Radi slavlja večeras došli su gosti iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Bugarske, Makedonije, Turske…

Prema riječima predstavnika Turističke organizacije Beograda (TOB) već je pristuno više desetina hiljada gostiju iz Evrope i zemalja okruženja i gotovo svi hotelski kapaciteti su popunjeni.

„Na ulicama se mogu čuti mnogi svetski jezici, to je uvek dobra vest budući da je slavlje počelo još juče nastavlja se večaras veliikim novogodišnjim dočekom i sutra sa manifetsacijom Ulica otvorenog srca“, rekla je za Anadolu Agency (AA) PR TOB-a Jelena Stanković.

On je istakla da će gosti Beograda pored proslave na otvorenom imati u ponudi restorane u Skadarliji sa svojom bogatom gastronomskom, kulturno-umjetničkom i zabavnom ponudom.

Takođe u ponudi Beograda su i organizovana slavlja u kafićima, klubovima i restoranima i kao i drugim mjestima privatne zabave.

Doček nove 2015. godine u centru Beograda se organizuje sa tri bine za različite muzičke ukuse i svako može da odabere šta mu najviše prija. Uz bogat muzičko zabavni program  obilježavanje novogodišnjih praznika je počelo još sinoć kada je održan koncert Harisa Džinovića, a večeras ispred Skupštine Srbije će pjevati Nikola Rokvić, Vlado Georgijev, Mira Škorić i Emina Jahović. Na Trgu republike će biti rok bina gde će pjevati „Neverne bebe”, Kiki, „Piloti”, „Balkanika i niz drugih grupa, a ispred Filozofskog fakulteta biće di-džej bina.

Muzički program počinje od dvadeset sati i trajaće do tri ujutru, a očekuje se posjeta i do sto hiljada ljudi.

Na Trgu Republike gdje se odvija manifestacija „Trg otvorenog srca“ za najmlađe je danas održan koncert za djecu sa maskenbalom gdje su mališane i njihove roditelje zabavljali Minja Subota, Ivana Peters (grupa „Negativ”) i Leontina Vukomanović. U knez Mihajalovoj ulici su postavljene tezge sa prazničnim suvenirima, slatkišima, poklonima i ta manifestacija će trajati do 2. januara.

– Mladi u klubovima, stariji novu dočekuju u svojim domovima –

Mladi Beograđani će novu godinu dočekati po klubovima i na otvorenom dok oni stariji, kako ističu, zbog finanisija će slaviti doček 2015.  svojim domovima.

Beograđanka Nevena kaže da je kućnu atmosferu izabrala zbog finansija i da u novoj godini želi prije svega mir i zdravlje.

„Samo mira i zdravlja, sve ostalo će valjda doći. Da nas mimoiđu te nedaće i poplave i sve ovo što nam se dešavalo u toku ove godine, da to bude iza nas“ rekla je on uputivši novogodišnje čestitke.

Mladi par Goran i Sandra slave u kafiću, a Saša iz Pule koji je sa društvom došao proslaviti Novu godinu u nekom od beogradskih klubova.

„Želim svima sreću zdravlje i zadovoljstvo“, poručio je on.

U većini gradova u Srbiji će biti organizovan doček na trgovima gdje će biti priređeni koncerti i vatrometi.

 

Izvor: Agencija Anadolija