Финансијско стање у здравству у Републици Српској није на завидном нивоу, али напори менаџмента и здравствених радника у појединим установама на осавремењавању опреме и логистике за рад свакодневно дају резултате и праве помаке ка бољем.

Такав је и примјер требињске Болнице, а осим залагања менаџмента одзив готово свакодневно стиже и од људи добре воље који донацијама помажу рад ове здравствене установе и тако доприносе подизању квалитета услуге коју имају корисници.

Послије донације манастира Тврдош и требињске “Херц-градње” у виду амбулантног возила, те донације шест телевизора за гинеколошко-акушерско одјељење, данас је директору Опште болнице Требиње Васу Мијановићу уручен и холтер уређај за 24-часовно праћење рада срца, који је донација брачног пара поријеклом са наших простора који живе и раде у Великој Британији, а често посјећују Требиње и у њему имају велики број родбине. Жеља ових хуманих људи је да на овај начин унаприједе рад установе, али и да дају примјер другима који су у могућности да помогну на сличан или неки други начин.

“Овај апарат који смо добили као донацију се користи за 24-часовни мониторинг ЕКГ-а, односно рада срца и јако је значајан за евалуацију стања наших пацијената. Ми већ имамо два оваква апарата у болници, међутим ово је нови апарат који ће повећати квалитет ове методе коју смо већ имали у нашој установи”, рекао је за наш портал Александар Радановић, начелник интерног одјељења требињске Болнице.

Цијелу изјаву Александра Радановића, начелника Интерног одјељења, за Херцеговина Промо послушајте на линку (фоно-запис):

“Јако је битно да грађани Требиња и Источне Херцеговине схвате значај Јавне-здравствене установе Болница Требиње и секундарног нивоа здравствене заштите. Да би се правилно развијали и грађани имали добру услугу, у временима у којим живимо и у којима је јако тешко инвестирати и обезбједити средства за нову медицинску опрему, јако битно мјесто заузимају и донације”, говори директор Васо Мијановић за Херцеговина Промо и додаје:

“Имали смо срећу да у претходних пола године добијемо донацију комплетне опреме за лабараторију, прије петнаестак дана да добијемо донацију санитетског возила које је јако битно за транспорт пацијената, поготово животно угрожених ка референтним установама, а такође тај се тренд наставио и били смо у прилици да нам се донира и овај холтер за интерно одјељење, док смо прије дан-два имали донацију шест телевизора за Одјељење за гинекологију и акушерство”.

Мијановић је искористио прилику и да се захвали свим донаторима, те да позове све који су у могућности на било који начин да помогну раду Опште болнице Требиње.

Цијелу изјаву директора Опште болнице Требиње за Херцеговина Промо послушајте на линку (фоно-запис):

 

Б.С.
Херцеговина Промо / Радио Падрино, јануар 2017.