Fondacija “Novak Đoković” u selu Sirča kod Kraljeva svečano je otvorila četvrtu “Školicu života” u okviru Predškolske ustanove “Olga Jovičić Rita”.

U adaptaciju prostorija, obuku vaspitača, kupovinu nastavnog materijala i igračaka uloženo je 28.000 evra. Program “Školice života” osmišljen je da bi predškolsko obrazovanje bilo dostupno djeci iz socijalno ugroženih sredina, kao i djeci sa smetnjama u razvoju.

Implementacioni partner projekta “Školice života – zajedno za detinjstvo” je Centar za interaktivnu pedagogiju.

Srpska teniserka Ana Ivanović, ambasador UNICEF-a u Srbiji, izjavila je juče da je ponosna na rezultate koje pokazuje akcija “Škola bez nasilja”, čiji je ona promotor.

– Škola bez nasilja je važan korak ka boljem i kvalitetnijem životu. Samo zajedničkim snagama možemo da se borimo protiv ovog zla i zato mi je drago što je povećan broj škola koje su se uključile u akciju – rekla je prva teniserka Srbije povodom obilježavanja 25. godišnjice od osnivanja Konvencije o zaštiti djece.

Peta teniserka svijeta naglasila je da je oduševljena zrelošću osnovaca i srednjoškolaca nekoliko beogradskih škola koju su pokazali tokom radionice o rješavanju problema nasilja u školi.

Izvor: Agencije