Mališani Dječjeg obdaništa “Sveta Evgenija Carica Milica” u Trebinju, koje već 14 godina djeluje pri Eparhiji Zahumsko hercegovačkoj i primorskoj, priredili su sinoć u Domu penzionera u ovom gradu tradicionalnu Nikoljdansku priredbu, nakon koje su nagrađeni nikoljdanskim paketićima.

Priredba je, kako kaže Vanja Jovanović, direktorica vrtića, dio tradicionalnih aktivnosti mališana sa kojima rade vaspitačice i vjeroučiteljice, pripremajući djecu, kroz igru i nenametljivo, za školu i život uopšte.

“U ovom se vrtiću djeca pripremaju i za duhovni život, idu redovno u crkvu i, zajedno sa svojim roditeljima, na pravi i čestit način učestvuju u životu naše zajednice”, kaže otac Aleksandar Ilić, duhovnik i nadzornik rada vrtića.

Radom vrtića i brigom o duhovnom životu mališana zadovoljni su i roditelji 65 mališana, koliko ih pohađa ovu vaspitno obrazovnu ustanovu i to u tri uzrasne kategorije, od jaslićkog uzrasta od jedne do tri godine, srednju grupu pohađaju mališani od 3 do 4 i stariju od 4 do 6 godina.

Jovanovićeva s ponosom dodaje da su neki od prvih polaznika vrtića sada već na fakultetima i da svoje prve vaspitačice redovno informišu o svojim uspjesima, što je naročita nagrada za trud zaposlenim u vrtiću “Sveta Evgenija”.

 

Izvor: Nezavisne novine