Vanredni parlamentarni izbori biće održani 16. marta. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je tačno u podne potpisao ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju izbora.

Predsjednik je građanima poželio da izaberu one koji će najbolje da ih vode, da brinu o njihovoj djeci i najbolje da reprezentuju politiku širom svijeta.

Ostvarene su ogromne promjene na bolje, a zasluge pripadaju svima koji vrše javne funkcije, a prije svega Vladi, rekao je predsjednik Tomislav Nikolić nakon raspisivanja izbora.

I vi znate da smo stigli do pregovora sa Evropskom unijom, cilj koji je do tada bio nezamisliv za mnoge, uspostavili dijalog sa privremenim institucijama u Prištini, rekao je Nikolić.

Predsjednik Srbije je ocijenio da su otvorena mnoga vrata i da je politika Srbije prihvaćena u mnogim zemaljama i organizacijama u svijetu, kao i da smo stvorili prijateljstva na svim stranama svijeta.

Vlada je juče prijedlog za vanredne izbore obrazložila potrebom da se obezbjedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva.

Biće to 10. parlamentarni izbori od uvođenja višestranačja, a sedmi vanredni.

 

Izvor: RTS, Glas Srpske