Legenda srpske i svjetske odbojke Nikola Grbić završio je svoju igračku karijeru. Poslije više od dvije decenije igranja na vrhunskom nivou, bezbroj trofeja i individualnih priznanja kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu, u svojoj 41. godini možda i najbolji tehničar u istoriji sporta na mreži, odlučio je da kaže zbogom.

Mlađi od braće Grbić posljednji meč odigrao je u dresu Zenita sa kojim je osvojio titulu šampiona Rusije, a iako su mediji u Italiji špekulisali da bi mogao da se vrati u tu zemlju gdje je proveo najveći dio karijere i obuče dres Peruđe, njihova nagađanja su samo djelimično bila tačna.

Nikola će se vratiti na Apeninsko poluostrvo i doći u Peruđu, ali u sasvim drugoj ulozi. On će po završetku finalne serije, u kojoj Peruđa igra protiv Lube Maćerate, preuzeti trenersku palicu od Slobodana Kovača, koji je postao selektor Irana.

Dakle, ostaće i dalje u odbojci samo što će se sa parketa preseliti na klupu, a nemamo sumnje da će i na toj funkciji biti uspješan kao što je to bio u igračkoj karijeri, a ko zna možda uskoro zauzme mjesto i trenera srpske reprezentacije.

Podsjetimo da je Peruđa prava srpska kolonija, jer pored Bobe Kovača na klupi, u timu igraju i petorica Srba – Goran Vujević, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić i Konstantin Čupković.

Izvor: telegraf.rs