Tradicionalna manifestacija „Dječija nedjelja”, ove godine se u Republici Srpskoj obilježava pod sloganom „Moja sedmica, moja godina”, a manifestaciju su aktivno podržale vaspitno-obrazovne ustanove i Opština Nevesinje.

Školarci iz Osnovne škole „Risto Proroković“ juče su priredili maskenbal. Prerušeni u zanimljive kreacije prodefilovali su gradskim ulicama do fontane kod Gradske pijace gdje ih je dočekao načelnik opštine Milenko Avdalović.

Pozdravljajući najmlađe Nevesinjce, Avdalović je rekao da Opština Nevesinje podržava i aktivno učestvuje u organizaciji Dječije nedjelje s ciljem da se šira javnost upozna sa potrebama djece, te da se skrene pažnja i podigne svijest o odgovornosti porodice, škole i drugih institucija koje treba da brinu o djeci i zaštiti njihovih prava.

Izražavajući zahvalnost djeci, učiteljima i nastavnicima na dobroj organizaciji manifestacije, načelnik nevesinjske opštine poželio je najmlađim sugrađanima srećno djetinjstvo uz mnogo igre, fizičke aktivnosti, učenja i solidarnosti s djecom koja imaju problema u fizičkom i mentalnom razvoju.

Izvor: Radio Nevesinje