Na Regionalnom takmičenju iz matematike  koje je u subotu održano u SŠC „Aleksa Šantić“  najuspješniji su bili nevesinjski matematičari.Našu školu predstavljalo je pet gimnazijalaca i svi su osvojili prva mjesta.

 

Miljan Bakoč i Danijela Vukosav bili su najbolji u  prvom, a  Jovana Samardžić i Mirko Beštić u drugom razredu. Najbolje znanje među učenicima četvrtog razreda pokazao je Petar Samardžić.

Čast učenika iz ostalih hercegovačkih škola odbranio je Damjan Vukalović iz Trebinja  koji  je  bio najuspješniji u konkurenciji trećih razreda.

Prvoplasirani učenici obezbijedili su učešće na Republičkom takmičenju koje će se održati u Banjaluci, a još nekoliko učesnika Regionalnog prvenstva može očekivati poziv zavisno od rezultata u ostalim regijama Republike Srpske.

Priznanje za doprinos iz oblasti matematike  pripalo je profesorima Mirjani Cvijetić i Zdravku Aleksiću, a zahvalnica za uspješnu organizaciju takmičenja  uručena je direktoru SŠC „Aleksa Šantić“ Vukanu Bratiću.

Diplome i pohvale učenicima uričila je zamjenik diretora Danica Đurasović. Ona je istakla da su  nevesinjski učenici nastavili tradiciju uspješnih rezultata kada su u pitanju takmičenja iz matematike.

Na Regionalnom takmičenju je učestvovalo 30 učenika iz Nevesinja, Gacka, Ljubinja, Bileće i Trebinja, a organizator je Republički pedagoški zavod RS.

REZULTATI:

Prvi razred:

1.Miljan Bakoč i Danijela Vukosav – SŠC „Aleksa Šantić“ – Nevesinje

2.Jovana Klimenta – SŠC „Svetozar Ćorović“ – Ljubinje

3.Bojan Galić – Gimnazija „Jovan Dučić“ – Trebinje

 

Drugi razred

1.Jovana Samardžić i Mirko Beštić – SŠC „Aleksa Šantić“ – Nevesinje

2.Marija Kovač – SŠC „Svetozar Ćorović“ – Ljubinje

3.Kristina Adžović – Gimnazija „Jovan Dučić“ – Trebinje

 

Treći razred:

1.Damjan Vukalović – Gimnazija „Jovan Dučić“ – Trebinje

2.Risto Marić i Milan Janković – Gimnazija „Jovan Dučić“ Trebinje

3.Julijana Kapor – JU „Golub Kureš“ Bileća i Maja Skoko – SŠC „Pero Slijepčević“ – Gacko

 

Četvrti razred:

1.Petar Samardžić – JUSŠC „Aleksa Šantić“ – Nevesinje

2.Milutin Spaić – Gimnazija „Jovan Dučić“ – Trebinje

3.Dragan Škiljević – SŠC Pero Slijepčević“ – Gacko

 

Izvor: Radio Nevesinje