Na 9. Memorijalnom turniru „Petar Jovović Bene“ u Kalinoviku karatisti Veleža osvojili su 28 medalja.

 

U konkurenciji oko 60 takmičara iz sedam klubova Republike Srpske i Crne Gore nevesinjski karatisti su osvojili osam zlatnih, šest srebrnih  i 14 bronzanih medalja. Zlatna odličja zaslužili su: Marija i Ognjen Torović, Danko Pištignjat, Đorđe i Mihajlo Manjak, Kristina Botić, Nikola Radan i Maja Purković, srebrna: Filip Vuković, Nikolina i Goran Janjić, Nemanja i Aleksa Vučić i Arsen Grahovac, a bronzana: Filip Kovačević, Vladan Pištignjat, Arsen i Anđela Grahovac, Jana Radovanović, Vukašin Todorović, Goran Janjić, Darko Golijanin, Nikola Ristić, Mihaila Bratić, Nikola Radan, Ognjen Torović i Nemanja Vučić.

Turnir su i ove godine zajednički organizovali opština Kalinovik, opštinski Sportski savez i Boračka organizacija, te Karate klub “Bene”, kao domaćin manifestacije.

Trener „Veleža“ Anđelko Grahovac naglašava da je nastupom u Kalinoviku na najljepši način okončana polusezna. Najavljuje da  će nevesinjski klub u avgustu učestvovati u Ljetnjoj školi sporta, i da upis novih članova kreće od 1. septembra.

Izvor: Radio Nevesinje