Izvor: Radio Nevesinje / Grahovac Dragan

U kabinetu predsjednika SO Nevesinje danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost zajednice. Predstavnici lokalne uprave, policije, obrazovnih ustanova, komunalne policije, vatrogasne jedinice i Radio Nevesinja razmatrali su mogućnosti povećanja stepena bezbjednosti građana tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Razgovarano je o stanju javnog reda i mira, radu ugostiteljskih objekata, preventivnim akcijama policije i uklanjanju snijega sa javnih površina.

Zamjenik komandira Policijske stanice Nevesinje Siniša Laketa konstatovao je da je trenutno stanje bezbjednosti  u opštini na zadovoljavajućem nivou izaražavajući nadu da će Nevesinje biti mirna i bezbjedna sredina i tokom predstojećih praznika. On je istakao da su preventivne mjere i kampanje  MUP -a dale dobre rezultate naročito u oblasti bezbjednosti saobraćaja i prometa pirotehničkih sredstava.

Forum je dao podršku MUP-u i Komunalnoj policiji za provođenje zakonskih odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata. Od inspekcijskih organa je zatraženo da i dalje nadziru promet pirotehničkih sredstava i sankcionišu svako kršenje zakonskih odredbi.

Pozdravljena je odluka menadžmenta preduzeća „Nevesinje- putevi“ da u okviru  redovnog održavanja  puteva čisti i staze  uz regionalne i magistralne saobraćajnice u gradu. Razmatrana je i mogućnost promjene  režima parkinga u Ulici Miloša Obilića i dijelu Ulice Cara Dušana tokom zimskog perioda kako bi službi za održavanje puteva bilo omogućeno da uklanja snijeg sa ovih saobraćajnica.