Senat Univerziteta u Novom Sadu dodijelio je nagradu ′′Student generacije iz oblasti prirodno-matematičkih nauka′′ Nevesinjki Ljubici Brenjo.

Кao student Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Ljubica je indeks punila čistim desetkama i više puta je nagrađivana na nivou Univerziteta.

Osnovno i srednje obrazovanje stekla je u Nevesinju i postala nosilac diplome Vuk Кaradžić. Osnovne akademske studije Hemijskog fakulteta u Novom Sadu upisala je 2016. godine.

Tokom školovanja bila je stipendista Fondacije ′′ Milan Jelić ′′ i dobitnik brojnih nagrada Univerziteta. Trebalo je da učestvuje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi u Bejrutu, ali je zbog situacije sa korona virusom otkazano takmičenje. U julu 2020. godine završila je osnovne akademske studije sa prosječnom ocjenom 10,00 potvrdivši kvalitet, ljubav i želju za studiranjem hemije. Nastavila je rad na nadogradnji znanja kroz master studije organske hemije na svom fakultetu. Govori njemački, francuski i engleski jezik.

 

Izvor: Radio Nevesinje