U Osnovnoj školi „Risto Proroković“ završena je sanacija krova i zamjena ulaznih vrata za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 71.000 KM. Završen je i postupak javne nabavke za projekat ugradnje sistema centralnog grijanja i renoviranja 14 učionica u matičnoj školi koji se finansira iz granta Vlade Japana vrijednog 93.000 eura. Ovo je potvrdio direktor nevesinjske škole Milan Bejatović naglašavajući da će oko 950 osnovaca u novoj školskoj godini imati znatno bolje uslove za izvođenje nastavnog procesa.

skola nevesinje2

– Planirano je da se uvođenje centralnog grijanja i renoviranje učionica obavi tokom ljetnjeg raspusta – rekao je Bejatović .
On je izrazio očekivanje da će Ministarstvo prosvjete i kulture RS riješiti i problem fiskulturne sale u matičnoj školi gdje se nastava ne izvodi pune dvije godine.
Bejatović se zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Vladi RS i narodnom poslaniku Iliji Tamindžiji za pomoć u obezbjeđenju sredstava i realizaciji projekata uređenja škole. Posebnu zahvalnost uputio je Vladi Japana za uložena donatorska sredstva i podršku obrazovnom sistemu Republike Srpske.

Izvor: Radio Nevesinje