Јавно предузеће „Водовод“ завршило је реконструкцију  водоводне мреже у Улици цара Душана чиме је испоштована раније утврђена динамика радова. На реду је изградња оборинске канализације и кружног тока на Тргу Алексе Шантића, те пресвлачење асфалта и уређење тротоара.

Директор невесињског „Водовода“ Славиша Сокнић каже да је у Улици Цара Душана положен главни цјевовод и посебна цијев која ће повезати извориште Кук са јавним чесмама у граду. Овај дио пројекта финансирала је општина Невесиње, а радове је извело ЈП „Водовод“. Значајну помоћ пружило је и предузеће ХЕТ.

Сокнић каже да су губици на старом водоводу који је постављен прије више од 40 година  износили 88%.

̶  За наредну годину планирамо  реконструкцију водовода у Улици Милоша Обилића, гдје су такође регистровани велики губици, чиме ће бити заокружена модернизација водоводне мреже у ужем градском језгру  ̶  наглашава Сокнић.

Према његовим ријечима квалитетно рјешавање водоснабдијевања  са изворишта Удбина може се очекивати наредне године.

̶  У оквиру пројекта ХЕ „Дабар“ ускоро ће бити завршено постављање цјевовода од Зовог Дола до Војина у шта је уложено око 700.000 КМ, а за наредну годину планира се наставак према Невесињу и за ту инвестицију ХЕТ је обезбиједио 2,5 милиона марака ̶  истиче Сокнић.

Извор: Радио Невесиње