Dječiji vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ i ove godine realizovaće program pripreme mališana za polazak u školu. Direktorica ove predškolske ustanove Milena Kapor potvrdila je da je riječ o šestogodišnjacima koji će na jesen poći u prvi razred, a iz raznih razloga ne borave svakodnevno u vrtiću.

Na javni poziv prijavilo se osamdeset roditelja, što je najviše od kada se provodi program pripreme predškolaca. Biće formirane tri grupe i tromjesečna nastava  krenuće 3. marta.

Kaporeva naglašava da će sa novih 80 mališana kapaciteti vrtića biti popunjeni. Dodaje da će  predškolci  u vrtiću boraviti  svakodnevno  po tri časa i da će vaspitači sa njima raditi na što kvalitetnijoj pripremi za prve školske dane i nove obaveze.

–Naša ustanova ima sav potreban didaktički materijal i druge rekvizite, tako da učenja, druženja i igre neće nedostajati – naglašava Milena Kapor.

Vrtić „Sveta Evgenija carica Milica“ je i prošle godine pored  primarnog programa obavljao još niz aktivnosti koje su imale za cilj da što više mališana osjeti čari vrtića i pri tome stekne određena znanja i vještine. Oni su sada postali pravi đaci, a iskustvo iz vrtića pomoglo im je da lakše savladaju redovnu nastavu.

Izvor: Radio Nevesinje / Dragan Grahovac

Foto: Radio Nevesinje