Opšta bolnica Nevesinje i Udruženje privatnih preduzetnika sinoć su u salonu „Milanović“ organizovali veličanstveno donatorsko veče na kojem su  ljudi dobre volje  sopstvenim donacijama dali  podršku  otvaranju novog objekta bolnice, zadužbine velikog humaniste Mihajla Labala

Inspirisani značajem nove bolnice, privatni preduzetnici, ljekari i drugi zaposleni u  nevesinjskim zdravstvenim ustanovama donirali su značajna sredstva koja će biti iskorištena za nabavku posteljine, uniformi za osoblje, kuhinjskog posuđa  i drugog potrošnog materijala koji nije obuhvaćen tenderom za medicinsku i nemedicinsku opremu. Veče je proteklo u odličnoj atmosferi, van dnevne politike  sa upečatljivim porukama zajedništva i  lokalpatriotizma  po kojima je Nevesinje oduvejek bilo prepoznatljivo. Skup je blagoslovio sveštenik Nemanja Luketa naglašavajući da je učinjeno veliko djelo za opštinu i čitav region.

Direktor Opšte bolnice Nevesinje Velibor Milivojević naglasio je da  je veličanstveno donatorsko veče pokazalo koliko se ovaj grad raduje završetku bolnice.  On se zahvalio donatorima na lijepom gestu koji će omogućiti da se korisnici usluga bolnice osjećaju mnogo ljepše i komfornije.

Načelnik opštine Nevesinje Momčilo Šiljegović   istakao je da je najveći doprionos za izgradnju bolnice dao veliki dobrotvor Mihajlo Labalo, ali je naglasio i ulogu Vlade RS, Opštine Nevesinje, Elektroprivrede RS i drugih donatora. On je rekao da će lokalna zajednica biti spremna da u budućnosti na svaki način pomogne zdravstvene ustanove u Nevesinju.

Predsjednik Udruženja privatnih preduzetnika Nevesinja Zoran Buha naglasio je  da okupljanje nema samo za cilj  novčanu donaciju, nego i veliku moralnu podršku zdravstvenoj ustanovi koja će biti od značaja za čitav region. Buha je objelodanio prijedlog Udruženja da nova bolnica u Nevesinju, kao i jedna ulica  dobiju ime velikog donatora i zadužbinara Mihajla Labala.

Svečano otvaranje  nove bolnice trebalo bi da bude obavljeno u subotu, 11. oktobra.

 Izvor: Radio Nevesinje