U Društvenom centru opštine Nevesinje danas su uručeni paketi informatičke opreme za pet mjesnih zajednica iz Nevesinja za opremanje mjesnih kancelarija.

Informatički paketi su dodijeljeni mjesnim zajednicama Nevesinje II,III, IV, Rilja i Grabovicu u okviru druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini “, koji je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Švedske, a kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Кomplet opreme sadrži desktop računar, multifunkcionalni štampač i tablet. Opštinskoj upravi je uručen projektor i platno za projekciju koji će biti dostupni svim mjesnim zajednicama iz opštine Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović izrazio je zahvalnost UNDP-u i vladama Švajcarske i Švedske što su prepoznali aktivnost lokalne uprave i ljudi u mjesnim zajednicama.

– Ovo je već treći krug projekata koje opština implementira sa UNDP-om u koji će biti uključeno pet mjesnih zajednica – potvrdio je načelnik.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ se provodi u 41 opštini i gradu i 199 mjesnih zajednica do 2024. godine, s ciljem poboljšanja kvaliteta života i većeg angažmana 400.000 građana u procesima donošenja odluka, te povećanja rodne ravnopravnosti kroz sistemske promjene, kao i ciljane intervencije na lokalnom nivou.

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje