Stanje javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području opštine Nevesinje je na zadovoljavajućem nivou, ocijenjeno je na današnjem sastanku načelnika Policijske uprave Trebinje Siniše Lakete, načelnika opštine Milenka Avdalovića i komandira Policijske stanice Nevesinje Srđana Stajića. Naglašena je i dobra saradnja između lokalne uprave i policijskih struktura.

Načelnik Policijske uprave Siniša Laketa rekao je da je zadovoljan radom opštinskog Štaba za vanredne situacije i angažovanjem policijskih službenika.

On je naglasio da će prioritet policije biti borba protiv maloljetničke delikvencije i narkotika i održavanje povoljnog stanja bezbjednosti. Laketa je rekao da neki noviteti u saobraćajnoj infrastrukturi na području opštine zahtijevaju veći angažman policije, a očekuje se i veća pokrivenost terena koji je u nadležnosti Policijske stanice Nevesinje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da su sa bezbjednosnog aspekta lokalna uprava i policija na istom zadatku. Prema njegovoj ocjeni članovi Štaba za vanredne situacije i Foruma za bezbjednost zajednice pokazali su dosta volje i stručnosti prilikom izvršavanja aktivnosti koje su nametnule epidemiološke prilike, ali i u svim drugim situacijama.

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje