Na današnjoj sjednici Izvršnog savjeta Saveza opština istočne Hercegovine održanoj u Nevesinju zaključeno je da se od predstavnika HE „Dabar“ i „Hidroelektrana na Trebišnjici“zahtijeva da upoznaju načelnike opština iz ove regije o provedenim aktivnostima na projektu „Gornji horizonti“ i planovima za naredni period.

Odluka o mogućem izmještanju sjedišta preduzeća HE“ Dabar“ iz Trebinja odložena je do početka radova na glavnom projektu zbog zajedničke ocjene načelnika istočnohercegovačkih opština da u izbornoj godini nije poželjno donositi tako važnu odluku kao što je uspostavljanje novog sjedišta preduzeća.
Predsjednik Izvršnog Savjeta Momčilo Šiljegović, rekao je da će zaključci sa današnje sjednice biti proslijeđeni Vladi RS, Elektroprivredi RS, HET- u i HE „Dabar“.
Članovi Izvršnog savjeta potpisali su Ugovor o izradi Strategije razvoja Istočne Hercegovine sa prof. dr Jovom Ateljevićem , a na dnevnom redu našao se i zahtjev Koordinacionog odbora BORS-a za pomoć porodicama iz boračkih kategorija. Odobrena su sredstva od 2.500 KM za socijalno najugroženije porodice iz ove populacije.
Inicijativa OSCE-a za promovisanje političke kulture i kulture dijaloga u istočno – hercegovačkim opštinama takođe je predstavljena na današnjoj sjednici.

Izvor: Opština Nevesinje