Stanovnici prigradskih naselja u Nevesinju koji su priključeni na glavni gradski vodovod ponovo će biti suočeni sa restrikcijama vode.
Iz Javnog preduzeća “Vodovod” je saopšteno da je posljednjih dana povećana potrošnja vode tako da postojeći kapacitet vodovodnog sistema Alagovac ne može da podmiri sve porebe potrošača.

 

Direktor “Vodovoda” Radomir Todorović naglašava da je noćna potrošnja vode 45 l/s, a da tokom dana naraste i do 75 l/s što narušava uredno vodosnabdijevanje.
– Pokušali smo sa apelima, ali to nije dovelo do racionalizacije potrošnje pa smo prinuđeni da uvedemo nepopularne mjere – kaže Todorović.
Planom redukcija predviđeno je da se naseljima Miljevac, Čitluk, Bojišta, Lapčevine, Batkovići, Šurići, Žiljevo, Brežine i Kifino Selo voda isključuje ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 časova do 6 časova narednog dana.

 

Todorović podsjeća da je formirana komisija koja će svakodnevno na terenu vršiti kontrolu namjenskog korištenja vode i eventualnog postojanja nelegalnih priključaka na vodovodnu mrežu.
– Ukoliko primijetimo da potrošači ne postupaju prema našim preporukama ili se oglušuju o zakon podnijećemo prijave komunalnoj policiji – upozorio je Todorović.

 

Izvor: Radio Gacko