Светом архијерејском литургијом и славским обредима у Невесињу је данас обиљежен Спасовдан – крсна слава Невесиња и Саборног храма.

 

Славским свечаностима присуствовали су црквени великодостојници, представници локалне извршне и законодавне власти, борачких организација, јавних институција, предузећа и гости из херцеговачких општина.

Свету литургију у Храму Вазнесења Господњег служио је умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије са свештенством Епархије.

Након богослужења традиционална свечана литија прошла је градским улицама. Ломљење славског колача и славски обред обављени су у порти Саборног храма.

Честитајући велики празник  владика Атанасије је пожелио да Невесиње увијек буде град јединства, радости и напретка.

–То што  Невесиње и Саборни храм  прослављају Вазнесење Христово као крсну славу доказ су дубоких коријена православља на овим просторима – поручио је владика Атанасије.

Честитку свештенству и грађанима упутили су и начелник општине Момчило Шиљеговић и предсједник Црквеног одбора Саборног храма Боро Васиљевић.

У порти храма  припремљен је културно – забавни програм који је био у знаку изворности и традиције невесињског краја. Наступили су чланови Културно-умјетничког друштва Невесиње и Хор Саборног храма.

Извор: Радио Невресиње