У Невесињу је данас почело уређење Улице Цара Душана и изградња кружног тока на Тргу Алексе Шантића. Планом реконструкције улице предвиђена је замјена водоводне и канализационе мреже, телефонских и електро инсталација, санација коловозних трака, уређење тротоара и паркинг мјеста.

Кружни ток ће на модеран начин регулисати саобраћај на магистралном путу и приступним саобраћајницама.

Cara Dusana 12

Начелник општине Миленко Авдаловић  подсјећа да  Јавно предузеће  „Водовод“ радове обавља  у склопу редовног одржавања водоводне мреже, а цијеви и сав поребан материјал у вриједности од 70. 000 КМ обезбиједила је Општина Невесиње.

Хидроелектране на Требишњици (ХЕТ) обезбиједиле су машине за резање асфалта и копање, а „Невесињепутеви“ ће у оквиру редовног одржавања саобраћајница пресвлачити асфалт.

Начелник  Авдаловић  најавио је да се  затвара саобраћај  у улици  Цара Душана,   док ће се саобраћај у  лици Милоша Обилића одвијати  у два смјера.

Cara Dusana 13

Из  Одсјека за инспекцијске и комуналне послове  су  објавили да ће од сутра бити забрањено паркирање у Улицама Цара Душана и Милоша Обилића.

Због  најављених радова долазиће  до повремених прекида у водоснабдијевању потрошача у дијеловима улица Милоша Обилића, Цара Душана, Светозара Ћоровића, Вука Торовића, Пут Срба са Неретве и Омладинској улици.   Из ЈП „Водовод“ моле кориснике за разумијевање и поручују да ће пронаћи  начин како би  задовољили потребе у водоснабдијевању.

Извор: Радио Невесиње