Javno preduzeće „Vodovod“ završilo je izgradnju vodovodne mreže i priključenje domaćinstava na gradski vodovod u naseljima Mijatovci i Bratač. Iz ovog preduzeća je saopšteno da su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u naselju Šehovina, čijim završetkom će biti konačno riješen višedecenijski problem vodosnabdijevanja ovog naselja.

Nakon toga slijedi izgradnja vodovodne mreže u naseljima: Šumići, Ljeskovik, Rast i Drežanj. Za selo Biograd, u sklopu izgradnje brane „Pošćenje“, predviđena je izgradnja rezervoara pitke vode kapaciteta 200 m³ iz koga bi se vodom snabdijevao čitav Biograd. Кako je pojašnjeno, ovaj projekat je bio planiran za maj, ali je zbog pandemije korona virusa moralo doći do pomjeranja početka radova.

U saopštenju se podsjeća da je Strategijom razvoja vodovodne mreže u opštini Nevesinje, predviđeno je da do kraja 2021. godine skoro sva sela budu spojena na gradsku vodovodnu mrežu.

JP „Vodovod“ ujedno obavještava korisnike koji se vodom snabdijevaju iz gradske vodovodne mreže, da je u distributivnom sistemu u potpunosti voda sa izvorišta „Udbina“, koja je prema rezultatima ispitivanja izvršenih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, higijenski ispravna.

 

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje