U Gradskoj galeriju u Nevesinju sinoć je održano poetsko veče u znak sjećanja na ljubinjskog pjesnika i pozorišnog umjetnika Sergeja Ćuka. Prijatelji i poštovaoci poezije i umjetničkog rada rano preminulog Ljubinjca koji je ostavio pečat u čitavoj Hercegovini, priredili su  nekoliko  karakterističnih sekvenci  vezanih za Ćukovo kulturno stvaralaštvo.

 

O Ćukovoj poeziji govorio je mr Gedeon Stajić, naglasivši da je ona pobuna protiv rata i ljudi koji su se stavili u službu bezumlja i smrti.

–  Sergej je pjevao i o svom kamenitom zavičaju i Hercegovcima obdarenim nesavladivom energijom i brojnim sposobnostima – rekao je Stajić.

Uz zvuke akustične gitare stihove ljubinjskog pjesnika govorili su Danica Đurasović, Anželika Kučinar i Branislav Margetić. Nevesinjski pjesnik Jovan Bratić odrecitovao  je svoju pjesmu posvećenu prijatelju iz Ljubinja.

Sergejov otac, Ratomir Ćuk,  zahvalio se kulturnim i javnim radnicima u Nevesinju što su organizovali  veče sjećanja, naglašavajući da je to potvrda da su  Sergejov lik i djelo poštovani i  van rodnog Ljubinja.

Izvor: Radio Nevesinje