U OŠ“Risto Proroković“u Nevesinju juče su održana Regionalna takmičenja iz engleskog jezika i demokratije za učenike devetog, odnosno šestog razreda.

Nevesinjska ekipa koja se takmičila iz demokratije osvojila je treće mjesto, dok su iz engleskog jezika učenici OŠ“Risto Proroković“, Anita Bjelogrlić i Đorđe Gušić podijelili peto mjesto.

Prvo mjesto iz demokratije zaslužili su učenici trebinjske škole „Vuk Кaradžić, dok je najbolja iz engleskog jezika bila Ivana Ćuk iz OŠ “Sveti Vasilije Ostroški“ takođe iz Trebinja.

Vasiljko Škrivan, savjetnik za nastavu iz Republičkog pedagoškog zavoda dodijelio je OŠ“Risto Proroković“ zahvalnicu za uspješnu organizaciju takmičenja. On je naglasio da je veoma zadovoljan kako znanjem koje su pokazali učenici iz demokratije i engleskog jezika, tako i veoma toplim prijemom domaćina.

Direktorica nevesinjske škole Mara Šaran zahvalila se učenicima i njihovim nastavnicima na trudu i radu koje su uložili i odličnom znanju koje su pokazali na takmičenju.

Najboljim učenicima dodijeljene su diplome i pohvale, a profesorima čiji su učenici osvojili prvo mjesto dodjeljena su priznanja.

Nevesinjski učenici učestvovali su juče i na Regionalnom takmičenju iz hemije koje je održano u Bileći. Zapažen rezultat ostvarila je Snježana Stajić koja je zauzela treće mjesto.

Još jedan uspjeh nevesinjski osnovci ostvarili su na Malim olimpijskim igrama koje se održavaju u Prijedoru. Rukometna ekipa OŠ “Risto Proroković“ plasirala se u završnicu takmičenja među četiri najbolje ekipe i danas će se boriti za jednu od medalja.

Slavenka Golijanin

Izvor: Radio Nevesinje