Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sutra će u Nevesinju prisustvovati svečanom otvaranju novog pogona prehrambene industrije “Svislajon” Trebinje, u kome će biti zaposleno više desetina radnika.
Otvaranje, kojem će prisustvovati Dodik, predviđeno je u 13.00 časova, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

Zahvaljujući većinskom vlasniku Koncerna “Svislajon Takovo” Rodoljubu Draškoviću, u bivšem pogonu Industrije alata u Nevesinju, čija je adaptacija počela prije godinu dana, uređena je hala za novi proizvodni program na kome će do kraj godine biti zaposleno stotinjak radnika.

Generalni direktor “Svislajon” Trebinje Tomo Bokić rekao je Srni da je u pogon u Nevesinju, odnosno cjelokupan projekat koji obuhvata rekonstrukciju hale, kupovinu savremene opreme i ostale neophodne radove uloženo oko sedam miliona evra.

Sa novih linija, dodao je on, u prodaju će biti plasirani tetrapak sokovi, voćni napici i nektari, te alkohol, uz poznate brendove kompanije – viljemovku, dunju i kajsiju, kao i majonez, kečap, džem i marmelada.

Sa novozaposlenim radnicima, od kojih je jedan broj bio na obuci u Milanovcu, prvih mjesec dana radiće stručnjaci iz tog grada koji će pratiti proces proizvodnje.

Prilikom jednog od obilazaka pogona prehrambene industrije u Nevesinju, Dodik je zahvalio Draškoviću na ovakvoj investiciji kojom će biti riješen veliki problem nezaposlenosti, te istakao da narod mora da cijeni takve investitore i pregaoce.

Realizacija ovog, najvećeg projekta u poslijeratnom periodu na području opštine Nevesinje, znatno će doprinijeti razviju te nerazvijene hercegovačke opštine, ali i znatno rasteretiti tamošnji biro za zapošljavanje.

Izvor: Srna, Foto: google.com