Uoči praznika Svetog Nikole, mališani i vaspitači Vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ u Nevesinju, zajedno sa roditeljima i brojnim gostima proslavili su krsnu slavu ove predškolske ustanove.

U slavu Nikoljdana dječaci i djevojčice pripremili su bogat praznični program uz zdravice i vesele pjesme i recitacije.

Slavski obred obavili su sveštenici Slavko Lalović i Mladen Čalija, a lomljenju kolača prisustvovali su predstavnici opštinske vlasti, direktori javnih ustanova, roditelji i drugi gosti.

Sveštenik Lalović istakao je da je veliki značaj predškolskog obrazovanja, jer kako je rekao, to je prva karika u našem društvu i moramo zajedničkim snagama da izgrađujemo ovu ustanovu.

– Ukoliko imamo dobro predškolsko vaspitanje kao što je u ovoj ustanovi, tada će i crkva imati čestite vjernike, a država odane sinove – poručio je Lalović.

Častitajući slavu načelnik Milenko Avdalović pohvalio je osoblje ove ustanove što ulaže veliki trud i entuzijazam u vaspitanju djece.

– Vaspitači u vrlo skromnim uslovima pružaju našoj djeci ono najbolje što im treba, a to je da u ranim godinama njihovog djetinjstva trebaju da nadomjeste sve ono što bi trebali da učine roditelji, bake i deke – rekao je Avdalović.

Direktorica Vrtića Milena Кapor naglasila je da je uloga predškolske ustanove vrlo značajna za kompletan obrazovni sistem.

– Hvala vam što imate osjećaj za ovu ustanovu i što ste sa nama podijelili radost Nikoljdana – rekla je Кapor.

Na kraju priredbe polaznicima su podijeljeni slatki paketići, što je izazvalo posebno oduševljenje kod naših najmlađih sugrađana.

Obilježavanje Nikoljdana uvod je u niz svečanosti koje mališani i vaspitači pripremaju do kraja godine.

 

 

Izvor: Radio Nevesinje