Mališani i vaspitači iz Vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ u prisustvu sveštenika Crkvene opštine Nevesinje i gostiju obilježili su Nikoljdan – krsnu slavu ove predškolske ustanove. Mališani su  primili bogate paketiće koje im je obezbijedilo preduzeće  „Hidroelektrane na Trebišnjici.

U  slavu Nikoljdana dječaci i djevojčice su pripremili zabavni program. Predstavili su se kao pravi čuvari tradicije i običaja nevesinjskog kraja. U programu su bile zastupljene zdravice, dječije pjesme i igre  koje su mališani tako dobro interpretirali da bi im pozavidili i odrasli.

Direktor Dječijeg vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ Milena Kapor zahvalila se svim sponzorima na pomoći i podršci najmlađim sugrađanima.

Veliki hrišćanski praznik Sveti Nikola najraširenija je slava u nevesinjskim domovima, a najviše mu se raduju i željno ga iščekuju djeca. Nikoljdan se proslavlja u 91 nevesinjskoj porodici i po broju svečara je na prvom mjestu. Po starim narodnim običajima djeca veče uoči Nikoljdana ostavljaju čizmicu ispod prozora kako bi im Sveti Nikola donio poklone.

Proslava Nikoljdana u Vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“ uvod je u šire dječije svečanosti koje će biti priređene do Nove godine.

Izvor: Radio Nevesinje