У оквиру активности  уређења града претходних дана извршено је пјескарење камених подзида које се налазе дуж тротоара од Централног градског трга до школских  објеката, као и камених површина испред Основне школе и Спортске дворане „Невесињка“.

Површине су у потпуности очишћене и  након проведеног поступка попримиле су љепши изглед. Поред пјескарења  љетос је постављена инсталација за фонтану која ће бити пуштена у рад на прољеће.

UG 2

Вршилац дужности начелника општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Синиша Братић каже да су ове активности извршене уз пуну подршку Хидроелектрана на Требишњици које су обезбиједиле неопходна средства за извођење радова.

− Овим примјером руководство ХЕТ-а показало је спремност да подржи све квалитетне идеје које могу допринијети уређењу животног простора – нагласио је Братић.

Он је најавио да ће се наредног прољећа радити рехабилитација камених површина  у склопу Партизанског спомен гробља и уређење ширег простора кроз увођење додатних садржаја чиме би се добио  један лијеп и уређен парк.

UG 3

UIG 4

UG 5

Извор: Радио Невесиње