Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић предложио је да плате општинским функционерима буду смањене за 10 одсто, а одборничке накнаде за пет одсто, па би се на тај начин на годишњем нивоу уштедјело око 40.000 КМ.

Авдаловић је Срни потврдио да висина средстава није занемарљива и да ће о овим приједлозима сутра расправљати одборници локалног парламента, истичући да би уштеђени новац био усмјерен за градњу Централног спомен-обиљежја које ће коштати око 150.000 КМ.

Он очекује да ће одборници једногласно сутра усвојити одлуку о изградњи споменика који би требало до краја године да буде изграђен на Градском тргу.

Авдаловић је рекао да су грађани са одушевљењем примили вијест о скорој градњи споменика, а борачка удружења подржала су његов приједлог да се налази на Градском тргу.

Он је подсјетио да се идеја о изградњи Централног спомен-обиљежја јавила 2001. године, када је одржана и јавна расправа, а годину дана касније прихваћено идејно рјешење познатог београдског вајара Миодрага Живковића.

“Уколико одборници прихвате ову одлуку, већ би у фебруару потписали уговор са Живковићем, да би до краја године успјели да завршимо ову величанствену скулптуру која ће објединити историју нашег народа од славне Невесињске пушке до посљедњег отаџбинског рата”, каже Авдаловић.

Извор: Срна