Literarni rad na temu „Sve dečije staze vode od igre do slobode“ učenice 9. razreda Osnovne škole „Risto Proroković“ iz Nevesinja Milice Radovanović, ušao je u izbor 143 najuspješnija rada, na konkursu koji je raspisan u okviru 11. Međunarodnog festivala dječijeg stvaralaštva „Kreativna čarolija“ u Mionici.

 

 

milica radovanovic

Stručni žiri u sastavu: dječiji pjesnik Ljubivoje Ršumović i profesori srpskog jezika Saša Čorboloković i Dušan Blagojević 17. aprila proglasiće pobjednike ovogodišnjeg literarnog konkursa. Na dvodnevno druženje učenika iz Srbije i regiona, Milica će ići zajedno sa nastavnicom srpskog jezika Radom Stanić. Nadamo se da će žiri prepoznati njen talenat i da nagrada neće izostati ni ovaj put.

Na konkursu su učestvovala djeca iz BiH, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.

Dečija manifestacija „Kreativna čarolija“ je novi naziv za dugogodišnju uspješnu smotru „Dečiji vaskršnji sabor“. Nastala je 2005. godine iz potrebe da se zaustavi odumiranje tradicije i njen nestanak iz svakodnevnog života.

Opšti cilj ove manifestacije je druženje osnovaca, njegovanje narodne tradicije i očuvanje običaja.Organizatori su Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Udruženje građana „Kreativa – kreativno obrazovanje“ iz Banje Vrujci i Institut za kreativni razvoj mladih iz Slovenije.

 Izvor: Radio Nevesinje