U Crkvi Miloševki okupio se veliki broj vjernika, a svetu liturgiju služili su sveštenici Milovan Glogovac, Milan Bužanin i Nebojša Radić.

Nakon svečane litije obavljen je obred lomljenja slavskog kolača, a nakon toga uslijedile su zdravice.

Prota Milovan Glogovac, otac pokojnog Nebojše Glogovca, održao je nadahnutu besjedu istakavši da „okupljeni oko svetog hrama i svetih darova, hljeba, vina i svijeće treba da se molimo Bogu i Presvetoj Bogorodici da nas sačuvaju u jedinstvu, ljubavi i slozi“.

Prota Glogovac rekao je da je trenutna epidemiološka situacija iskušenje koje nas poučava koliko smo mali i opominje da se moramo naučiti odgovornosti prema sebi i prema drugima.

Mi često zaboravljamo u svojoj opijenosti životom i vremenom i lažnim napretkom, da ako nismo odgovorni prema sebi i prirodi, da nam se ona sveti i uči da moramo da se vratimo u zajednicu sa Bogom i da mu budemo zahvalni za sve darove koje nam je pružio ̶ istakao je prota Glogovac.

Vaso Vujičić koji živi i radi daleko od rodnog kraja, ne skrivajući emocije, poručio je prisutnima da gdje god živjeli ne smiju zaboraviti svoje korjene i svoju crkvu Miloševku.

Mi smo kao stablo koje svake godine donosi nove listove, nove generacije, ali uništimo li svoje korjene ni nas više neće biti ̶ rekao je Vujičić.

U okviru slavskih svečanosti održan je Omladinski turnir u malom fudbalu „Nebojša Glogovac“. Učestvovale su četiri ekipe sastavljene od Veležovih mlađih kategorija. Iako je rezultat bio u drugom planu Veležovi poletarci su pokazali dosta želje da se dokažu na turniru koji nosi ime proslavljenog glumca koji korjene vuče iz sela Dramiševa kod Luke.

Izvor: Radio Nevesinje