Opština Nevesinje organizovala je Info dan upoznavanja sa mogućnostima i uslovima korištenja grant sredstava fonda EU za ruralni razvoj (IPARD) u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Hercegovinu (REDAH) i Njemačkom vladinom razvojnom agencijom (GIZ). Predavanju u Velikoj sali opštine prisustvovali su predstavnici privrednika i opština Nevesinje, Berkovići i Ljubinje.

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović istakao je značaj ruralnog razvoja za opštinu i zahvalio konsultantima GIZ-a, Kristijanu Mavreku i Marijanu Novaku na prenošenju bogatog iskustva u pripremi projekata za malo i srednje preduzetništvo .

Ovaj fond još nije dostupan u BiH, ali naš zadatak je da se na vrijeme pripremimo za korištenje ovih značajnih grant sredstava- rekao je Šiljegović.

On je inicirao razgovor o mogućnostima formiranja Tehničkog tima za podršku privrednicima za pripremu prijedloga projekata i nagovijestio da će opština Nevesinje uskoro odrediti članove ovog tima i uputiti ih na obuke, koje će biti organizovane krajem jula ove godine.

Predstavnici GIZ-a i opštine Nevesinje su ovom prilikom posjetili preduzeće DANGLO d.o.o Nevesinje i razmatrali uslove i prijedlog ove firme za izradu poslovnog plana i prijedloga projekta za finansiranje po uslovima koje zahtijeva IPARD fond. Dogovoren je nastavak rada na pripremi ovog projektnog prijedloga.

Izvor: Radio Nevesinje