U nevesinjskom porodilištu juče su rođene tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica, iz Nevesinja, Gacka i Bileće.

Miljana Buha iz Gacka na svijet je donijela dječaka Lazara i ovo je njeno drugo dijete, a oba puta porodila se u Bolnici u Nevesinju.

– Porijeklom sam Nevesinjka i srećna sam što su se moja djeca rodila baš u ovoj bolnici, a ovom prilikom želim da se zahvalim doktorima i osoblju koji zaslužuju samo riječi hvale – istakla je Buha.

Dječaka Alekseja rodila je Marija Кandić koja kaže da je prezadovoljna uslovima i ljubaznošću doktora i medicinskih sestara.

Među rođenim bebama je i djevojčica Ružica Šešlija. Njana majka Simona odlučila je da se sa drugim djetetom porodi u Nevesinju, jer je o uslagama u ovoj zdravstvenoj ustanovi čula samo najljepše.

– Ovakvu uslugu, smještaj i stručnost rijetko možete gdje vidjeti – dodala je Šešlija.

Prema riječima glavne medicinske sestre Žane Tomović u prvih pet mjeseci ove godine u Bolnici u Nevesinju obavljen je 71 porod, što je za 10 poroda više nego prošle godine.

– Sa područja Opštine Nevesinje su 33 bebe, dok su ostale iz drugih hercegovačkih mjesta – rekla je Tomović.

Tomović podsjeća, da na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo nevesinjske Bolnice ordiniraju dr Luka Anđelić iz Subotice i prof. dr Petar Novaković iz Sremske Кamenice koji obavljaju najsloženije ginekološke operacije.

Ona je dodala da su pacijenti uglavnom iz FBiH, Crne Gore i šireg regiona.

 

Izvor: Radio Nevesinje