Crkva prepodobne Marije Magdaline u Bukurićima proslavila je danas krsnu slavu.

Svetu liturgiju služili su sveštenici Radivoje Кrulj, Mladen Čalija i Slavko Lalović. Nakon svečane litije obavljen je slavski obred i održane prigodne zdravice.

Sveštenik Кrulj je rekao da je ovo jedini hram u Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj posvećen Mariji Magdalini, prvoj vjesnici Hristovog Vaskrsenja.

– Ova velika svetiteljka je primjer i putokaz naše vjere, propovijednik i učiteljica crkve – istakao je Кrulj. Poželio je da blagodatna Marija Magdalina još dugo sabira vjerike kod svetog hrama i daje im snage u vjeri, pokajanju i svjedočenju.

U ime domaćina prisutne vjernike i goste pozdravio je Miljan Đurasović. On je rekao da je ovogodišnje obilježavanje slave crkve prilagođeno epidemiološkoj situaciji, naglašavajući da nas Crkva uči da je upravo skromnost vrlina.

–Najvažnije je da skromnost ne nosimo u srcu, a to smo pokazali kroz veliku ljubav prema Bogu, Crkvi i ovom mjestu –istakao je Đurasović.

Načelnik opštine Milenko Avdalović pohvalio je pregalaštvo mještana i ljubav prema selu i hramu.

– Ova crkva je mala samo po dimenzijama, ali je za sve vas velika, pogotovo kada u njoj ima života i radosti – poručio je Avdalović.

U ime Crkvenog odbora Neđo Pantić je poručio učesnicima sabora da praznik provedu u ljubavi i slozi, da čuvaju jedni druge, naše Nevesinje i Republiku Srpsku.

Druženje mještana i gostiju nastavljeno je uz trpezu ljubavi i prijateljske razgovore.

 

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje